Menu
© Uni-C
 
• Indhold

Malawi

 

Malawi - geografi

Om

Majsmark

Malawi - geografi

 

En stor del af Malawi er vand. Malawisøen fylder 20 % af landet. I gamle dage hed den Nyassasøen. Det var her, den engelske misionær og opdagelsesrejsende Livingstone rejste rundt. Han ville finde Nilens udspring. Find Malawi på Google maps. Find hovedstaden Lilongwe. Klik på "Satellit" og zoom ind, så kan du se huse og biler. Zoomer du ud, kan du se at Malawi er et højland. På kortet kan du se nogle hvide pletter. Hvad er det? Gå på opdagelse på kortet. Det gør du ved at klikke på "Udforsk dette område".

Gadehandel

Folk, sprog og tro

 

Malawierne tilhører bantustammen. Halvdelen af folk er Kristne, 20% er muslimer  og mange bruger også de gamle former for natur-religioner. De taler engelsk og chichewa, som er landet sprog, men der er mange forskellige slags bantusprog.

Malawi var en koloni, men blev et selvstændigt land i 1964.

Piger henter vand

Klima

 

Malawis klima er subtropisk. Dvs. der er en lang varm sommer. Der er en kort mild vinter. Regntiden er november til april. Fra maj til oktober regner det næsten ikke. I den sydlige ende af Malawisøen er der et godt og behageligt vejr, så der vil mange gerne bo. I resten af landet har bønderne svært ved at få vand nok til markerne.

Chisomocenter i Limbe

Google Earth

 

Hvis du må downloade Google Earth på din computer, kan du finde ud af meget om Malawi. Du kan se billeder fra Malawi og du kan finde Blantyre og Limbe, som du hører om i filmen.